google315b092c73f69880.html

Stuff o Steel AB

Nina Lingvall

Nina Lingvall, som 9 åring, flyttade, med familj, till Florida, USA med mellanlandningar i Schweiz och Frankrike. Familjehemmet var alltid utsmyckat med fantastisk konst i tavlor och skulpturer, framförallt med konstnären Jan Naliwajko, som än idag är hennes stora favorit. Men saknaden efter Sverige var alltid stor, så efter studenten flyttade hon tillbaka till Stockholm. Runt husknuten där hon bodde låg ett konstgalleri med kvällskurser, Steven Taipale Ateljé, där hon påbörjade sin konstnärliga resa. Problemet var dock att hon hade svårt att få ner på duken det hon hade i huvudet så iväg bar det till London. På Camberwell College of Arts & Design studerade hon oljemåleri, skulptur & fotografi. Men återigen blev saknaden ohanterbar och reste hem igen.
Hemma igen sökte hon in på Konstskolan i Stockholm och det hon fick lära sig där banade väg för hennes egna stil. Hon har alltid haft ett stort intresse för färg och form och framför allt anatomi och blev fascinerad över att ha funnit ett sätt att kommunicera genom bilder och att uttrycka känslor i färg. Temat blev kvinnor, och alltid starka, i både färgval och uttryck. Och att ständigt träna och pusha sig själv att utvecklas och uppnå nya dimensioner är utmanande och det är väl ändå utmaningarna som är drivkraften. "Jag är min egen utmaning". Med en skev blick på världen brottas hon maniskt med livet. Tack vare sin man, familj, hund och andra likasinnade håller hon sig flytande. Och allt detta förmedlas via hennes konst.
Idag arbetar hon som konstkoordinator på Valentinas Vardagsrum & Ateljé, en fantastisk inredningsbutik och konstgalleri i Tungelsta, strax söder om Stockholm. Hit kan alla konstnärer vända sig som vill ställa ut. Det finns en kraft i att blotta sig och det kan vara extremt frigörande att visa upp sitt innersta på duken. En kick för det ibland svackande självförtroendet. Så välkomna in att planera din egna utställning hos oss.

Utbildning
Steve Taipale Ateljé- Stockholm 1994, Camberwell College of Arts & Design- London 1997
Konstskolan i Stockholm 1998, Medlem i konstnärsförening Österhaninge

Utställningar
-Galleri Xist-Stockholm 1997, -Galleri Movitz- Stockholm 2013
-Fo-Ko Mood- Stockholm 2013, -Västerby Bygdegård, Julmarknad Stockholm 2013
-FoKo- Lauritz- 2014, -Lauritz 2014
-FoKo- Dieselverkstaden- Stockholm 2015, -Konstrundan- Kristianstad- First Hotel C4- 2017
-Sandelins- Konst på Stan- Kristianstad- 2017, -Scandic St. Jörgen- Lund- 2017
-Scandic- Karlskrona- 2017
-Valentinas Vardagsrum & Ateljé- Stockholm- 2017, -Konstrundan- Kristianstad- First Hotel C4- 2018
-Scandic-Karlskrona- 2018, -Araslöv Golf & Resort- 2018
-ArtQueen aRt- Kristianstad- 2018, -Galleri SoKa- Stockholm- 2019, -Valentinas Vardagsrum & Ateljé -Tungelsta- 2019